Sök med FreeFind
Spara som bokmärke
Länka till oss
 
 
Start Fakta Pressklipp Tester Nyhetsbrev Länkar Partner Webbkarta
   
 

Nyhetsbrev

Alltmobilt 2006 - 4

Alltmobilt 2006 - 3

Alltmobilt 2006 - 2

Alltmobilt 2006 - 1

För att prenumerera på nyhetsbrevet,
klicka på länken:
Alltmobilt Nyhetsbrev.


Nyhetsbrev 2006 - 02

Alltmobilt Nyhetsbrev 2006 - 02

Nyhetsbrev 2006 - 2

2006-01-29

Dagens tips

Hantering av mobiltelefonen

Min tant Elsa skaffade sig en mobiltelefon för nödsitutationer. Hon ville kunna ringa på hjälp om hon snavade omkull under svampplockningen i skogen. Men hur ska hon klara av att ringa på hjälp om hon faller och slår sig, tappar glasögonen och får svårt att röra sig?

 Hur ska man då välja mobiltelefon så att den blir lätt att hantera?

Titta in på:

Alltmobilt Artiklar

--------------------------------------------------------------
Pressklipp

[2006-01-27 Ny Teknik] HUAWEI ÄR FYRA I GSM-VÄRLDEN
Det kinesiska telekomföretaget Huawei är världens fjärde största leverantör av mobilnät med gsm/umts-standard efter Ericsson, Nokia och Siemens.  Gsm-tekniken är överlägset störst och tar marknadsandelar från cdma-standarden.
 
[2006-01-27 Ny Teknik] MARIANNE TRESCHOW FÅR TVÅ ÅR TILL
Post- och telestyrelsens generaldirektör Marianne Treschow får förnyat förtroende av regeringen. Hon får sitta kvar till i maj 2008.  Därefter måste en efterträdare utses eftersom hon då blir 67 år.
 
[2006-01-26 Ny Teknik] NOKIA RÄKNAR MED LÄGRE MOBILPRISER
Lägre snittpriser per mobiltelefon, men bättre lönsamhet för mobilsystem än väntat. Det var huvudpunkterna i Nokias rapport över fjärde kvartalet 2005.
 
[2006-01-25 Ny Teknik]
OTÄNKBART LEVA UTAN SIN VÄN MOBILEN
Att skiljas från sin mobiltelefon är för allt fler människor otänkbart. Mobilen mer som en vän än en apparat, visar en studie gjord på beställning av operatören Virgin.
 
[2006-01-25 Ny Teknik] VIASAT TESTAR MOBILTEVE I SVERIGE
Det statliga tevebolaget Teracom får konkurrens av Kinneviksägda Viasat om tevesändningar till mobilen via det markbundna digitaltevenätet. Viasat har nu fått en testlicens för tre månaders provsändning.
 
[2006-01-26 Ny Teknik] WALKMAN TAR FARVÄL AV JAPAN
Sony har beslutat att lägga ner tillverkningen av den bärbara musikspelaren Walkman i Japan. I ett stort besparingsprogram inom företaget ska 13 miljarder kronor sparas.
 
[2006-01-25 Ny Teknik] MOTOROLA GER 3G-TURBO INOMHUS
Motorola kommer på mobilmässan i Barcelona om tre veckor att visa upp ett egenutvecklat  hsdpa-system för höghastighets-3G inomhus. Motorola vill ge mobiloperatörerna en chans att konkurrera ut wlan på kontoren.
 
[2006-01-25 Ny Teknik] KANADA OCH KOREA STÄRKER IT-SAMARBETE
Kanada och Korea undertecknade idag ett avtal om fördjupat samarbete på it-området. Mobilt internet och teve i mobilen framhålls särskilt i samarbetetsavtalet.
 
[2006-01-25 Ny Teknik] NOKIA DRIFTAR MOBILNÄT I INDIEN
Nokias nätverksbolag har liksom Ericsson byggt upp en stor servicedivision som tar hand om driften av kundernas mobilnät. Nu har Nokia fått ett jätteavtal i Indien med teleoperatören Hutchison Essar.
 
[2006-01-25 Ny Teknik] OPERA MINI GRATIS I HELA VÄRLDEN
I dag släppte det norska programvaruföretaget Opera sin webbläsare Opera Mini för mobiltelefoner fri i hela världen. Under hösten har den varit fri i Norden och laddats ned av mer än 1 miljon användare.
 
[2006-01-25 Ny Teknik] SONY ERICSSON HAR TAPPAT SJÄLVFÖRTROENDET
Perspektiv: Sony Ericsson
Sonys gamla slitna Walkman-varumärke tog Sony Ericsson till rekordresultat förra veckan. Men vad ska hålla den svenskjapanska mobiltillverkaren kvar i mobilernas allsvenska, när musik i mobilen blir standard? Och när Walkmans varumärke inte längre står emot nya anfall från konkurrenterna?
 
[2006-01-25 Ny Teknik] ”NOKIA SPELAR I EN HÖGRE DIVISION”
Sony Ericssons teknikchef ser Samsung som huvudkonkurrent
Sony Ericsson och Nokia spelar inte i samma liga. Det konstaterar Mats Lindoff, chef för forskning och teknik på Sony Ericsson. Därför ser han koreanska Samsung som huvudkonkurrent. Inte Nokia.
­ Vi ska se till att slå lagen i Allsvenskan, inte de i Elitserien, säger han.
 
[2006-01-24 PTS] VART TREDJE FÖRETAG KAN TÄNKA SIG ERSÄTTA DEN FASTA TELEFONEN MED MOBILTELEFON
Svenska företag är intresserade av att se över sin användning av fast telefoni. 35 procent av företagen kan tänka sig att ersätta den fasta telefonin med mobiltelefoni för hela eller delar av företaget, samtidigt som 17 procent av företagen överväger att gå över till IP-baserad telefoni.
 
[2006-01-24 Ny Teknik] 10 ÖRE I MINUTEN MED SKYPE HOS 3
3G-operatören 3 inleder ett samarbete med ip-telefoniföretaget Skype, rapporterar nyhetsbyrån direkt. Med ett mobilt bredbandsabonnemang kan man över datorn ringa för 10 öre i minuten.
 
[2006-01-24 Ny Teknik] LEDNINGEN FÖR WALKMAN FÅR GÅ
Sony möblerar om i ledningen för divisionen som sköter musikspelarna Walkman. I fredags fick de tidigare Walkmancheferna gå, och Walkmanbolaget ombildades. Apples Ipod leder stort på Walkmans hemmamarknad Japan.
 
[2006-01-24 Ny Teknik] LG GICK OM SONY ERICSSON IGEN
Sydkoreanska LG Electronics tjänar bra med pengar på mobiltelefoner och platta skärmar. Fjärde kvartalet förra året blev vinsten nästan 2,5 miljarder kronor. LG sålde 100.000 fler mobiler än Sony Ericsson fjärde kvartalet.
 
[2006-01-23 webfinanser.se] MOBILKUNDER SÖKES I INDISKA BYAR
Indien är en världens största marknader för mobilföretag. Nu kommer jakten på nya mobilkunder in i en ny fas där flera hundra miljoner fattiga människor i indiska byarna är näst stora målgrupp.
 
[2006-01-23 Ny Teknik] NOKIA OCH MOTOROLA I ALLIANS OM MOBILTEVE
Världens två största mobiltillverkare, Nokia och Motorola, har tillsammans med chipjättarna Intel och Texas Instruments, bildat en allians som ska öka trycket på mobil digital-teve.
 
[2006-01-23 Ny Teknik] BYGG DITT EGET MOBILNÄT MED TERRANETS TELEFONER
Utvecklingsföretaget Terranet inom Ideon Innovation i Lund är på väg att lansera ett helt nytt sätt att kommunicera med mobilen ­ ett helt gratis punkt-till-punkt-nät byggt på samma sätt som Skype i bredbandsnätet.

--------------------------------------------------------------

(c) Alltmobilt
 
Självklart kan du när som helst beställa nyhetsbrevet genom att klicka på länken här nedanför samt fylla i din epostadress i meddelandet.
Prenumerera Alltmobilt Nyhetsbrev


Självklart kan du när som helst avbeställa nyhetsbrevet genom att klicka på länken här nedanför samt fylla i din epostadress i meddelandet.
Avboka Alltmobilt Nyhetsbrev


 
 


 
    Kontakt bild